Now Reading
Τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη από την ανακύκλωση αλουμινίου
περιβάλλον

Τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη από την ανακύκλωση αλουμινίου

Τα χρησιμοποιημένα αλουμινένια κουτιά από αναψυκτικά, μπίρες κ.ά. δεν είναι άχρηστα. Αντίθετα, με την ανακύκλωσή τους προσφέρουν χρήματα σε εσάς που τα μαζεύετε και τα δίνετε στους χώρους που έχουν δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται:

  1. η προστασία του περιβάλλοντος
  2. η εξοικονόμηση ενέργειας
  3. η εξοικονόμηση φυσικών πόρων και πρώτων υλών
  4. η οικονομία

 

Προστασία Περιβάλλοντος

Η περισυλλογή κουτιών αλουμινίου προστατεύει το περιβάλλον, δίνοντας έτσι ώθηση σε πολλά ολοκληρωμένα προγράμματα καθαριότητας σε όλη τη χώρα. Επίσης, τα ανακυκλωμένα υλικά αποσυμφορούν τις χωματερές.

 

Εξοικονόμηση Ενέργειας

Η ανακύκλωση κουτιών αλουμινίου εξοικονομεί περίπου το 95% της ενέργειας που απαιτεί η παραγωγή αλουμινίου από μετάλλευμα. Δικαιολογημένα, λοιπόν, δόθηκε στην ανακύκλωση αλουμινίου ο χαρακτηρισμός «ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ».

 

Εξοικονόμηση Φυσικών Πόρων & Πρώτων Υλών

Με την ανακύκλωση κουτιών αλουμινίου επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση φυσικών πόρων και πρώτων υλών στα κυριότερα στάδια παραγωγής αλουμινίου.

 

Οικονομικό Όφελος

Κάθε αλουμινένιο κουτί έχει μια χρηματική αξία. Παίρνοντας μέρος στην ανακύκλωση, κερδίζεις αυτά τα χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν για εσένα, για να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής σου.

Με την ανακύκλωση του αλουμινίου έχουμε μεγάλο οικονομικό όφελος, αφού εξοικονομείται το 95% της ενέργειας που χρειάζεται για την παραγωγή του από πρώτες ύλες. Με την ανακύκλωση ενός κιλού αλουμινίου εξοικονομούμε:

  • 4 κιλά βωξίτη
  • 4 κιλά χημικά
  • 14 (κιλοβατώρες)

Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα ετησίως καταναλώνονται περίπου 1 δισεκατομμύριο κουτιά αλουμινίου (αναψυκτικών, μπίρας). Από αυτά, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, το 36% περίπου ανακυκλώνεται.

Πως σου φάνηκε;
Αδιάφορο
0
Ενδιαφέρον
0
Κατανοητό
0
Όχι πολύ καλό
0
Τέλειο
0

Copyright © 2021 QualityNet Foundation.
All Rights Reserved.