Now Reading
Παραγωγή Πετρελαίου από Ανακύκλωση Πλαστικών

Παραγωγή Πετρελαίου από Ανακύκλωση Πλαστικών

  • Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Σε μια διαφορετικού τύπου ανακύκλωση προχώρησε μια αμερικανική εταιρεία, η οποία ανέπτυξε ένα σύστημα με το οποίο χρησιμοποιημένα πλαστικά μετατρέπονται σε πετρέλαιο από το οποίο προέρχονται και σε αέριο καύσιμο.

Η εταιρεία Global Resource Corporation ανέπτυξε μια συσκευή που χρησιμοποιεί 1.200 διαφορετικές συχνότητες σε μικροκύματα που ενεργούν στους υδρογονάνθρακες των πλαστικών και των λάστιχων των αυτοκινήτων. Οταν τα υλικά εκτεθούν στο κατάλληλο μήκος κύματος, μέρος των υδρογονανθράκων που βρίσκονται στα πλαστικά και στα μέταλλα διασπάται σε πετρέλαιο και σε αέριο καύσιμο.

«Καθετί που έχει ως βάση τους υδρογονάνθρακες επηρεάζεται από την επεξεργασία του συστήματός μας» δήλωσε ο Τζέρι Μέντικ διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης της εταιρείας που βρίσκεται στο Νιού Ζέρσεϊ.

Το σύστημα, που ονομάστηκε Hawk-10, μπορεί να μετατρέψει 9 κιλά ελαστικών αυτοκινήτων σε 4,54 λίτρα πετρελαίου και σε 1,42 κυβικά μέτρα αέριο καύσιμο. Ηδη, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών εταιρειών ανακύκλωσης, όπως της Gershow Recycling που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Η εταιρεία συλλέγει προϊόντα μετάλλου τα τεμαχίζει και τα μετατρέπει σε καθαρό μέταλλο. Το μεγαλύτερο μέρος των απορριμμάτων που ανακυκλώνει προέρχεται από παλιά αυτοκίνητα, αλλά για κάθε τόνο χάλυβα που ανακτά παράγει 226 έως 318 κιλά πλαστικών, ελαστικών, ξύλων, γυαλιών, υφασμάτων και ρύπων, λόγος για τον οποίο ενδιαφέρεται για την απόκτηση της καινοτομίας.

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Πως σου φάνηκε;
Αδιάφορο
0
Ενδιαφέρον
0
Κατανοητό
0
Όχι πολύ καλό
0
Τέλειο
0

Copyright © 2021 QualityNet Foundation.
All Rights Reserved.