Now Reading
Τα Σύμβολα της Ανακύκλωσης

Τα Σύμβολα της Ανακύκλωσης

Ανακυκλώσιμη συσκευασίαΑνακυκλώσιμη συσκευασία
Η διεθνής αναγνώριση των συμβόλων της ανακύκλωσης είναι τα τρία συνεχόμενα βέλη. Κάθε βέλος αντιπροσωπεύει μια άποψη για ένα επιτυχές πρόγραμμα ανακύκλωσης: τη συλλογή, την ανασκευή/αναδημιουργία σε ένα νέο προϊόν, και τελικά την αγορά του καταναλωτή. Το σύμβολο χρησιμοποιείται στα αγαθά που είναι ανακυκλώσιμα, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. Αυτό το σύμβολο ίσως να βρεθεί σε μία σειρά από πολλά προϊόντα που είναι φτιαγμένα από ποικιλία υλικών.

 

Ανακυκλώσιμη συσκευασίαΑνακυκλωμένη συσκευασία
Το σύμβολο δηλώνει πως το υλικό είναι ανακυκλωμένο, και όχι προς ανακύκλωση. Αν λοιπόν δεν υπάρχει κάποιο ακόμα σύμβολο που να δηλώνει πως η συσκευασία ανακυκλώνεται, δεν το ρίχνουμε στον κάδο ανακύκλωσης.

 

Η συσκευασία αλουμινίου μπορεί να ανακυκλωθεί

Η συσκευασία αλουμινίου μπορεί να ανακυκλωθεί

 

Ανακυκλώσιμες πλαστικές συσκευασίεςΑνακυκλώσιμες πλαστικές συσκευασίες
To σύμβολο δηλώνει πως η συσκευασία είναι ανακυκλώσιμη. Συναντάται σε πλαστικές συσκευασίες, και η αρίθμηση από το 1 ως το 7 όπως και η συντομογραφία περιγράφει τον τύπο του πλαστικού.

 

Ανακυκλώσιμη γυάλινη συσκευασίαΑνακυκλώσιμη γυάλινη συσκευασία
Αν και όλες οι γυάλινες συσκευασίες θεωρούνται ανακυκλώσιμες, κάποιοι κατασκευαστές αναγράφουν το συγκεκριμένο σύμβολο για να ενθαρρύνουν τον καταναλωτή να ανακυκλώσει.

 

The green dotThe green dot
Επίσης ένα σύμβολο που μπερδεύεται συχνά. Το σήμα αυτό δεν δηλώνει πως η συσκευασία είναι ανακυκλώσιμη. Σημαίνει πως ο κατασκευαστής έχει συνεισφέρει οικονομικά στην ανακύκλωση των υλικών που χρησιμοποιούνται στην συσκευασία. Αν δεν υπάρχει κάποιο άλλο σύμβολο που να δηλώνει πως η συσκευασία είναι ανακυκλώσιμη, δεν την πετάμε στον κάδο ανακύκλωσης.

Πως σου φάνηκε;
Αδιάφορο
0
Ενδιαφέρον
1
Κατανοητό
0
Όχι πολύ καλό
0
Τέλειο
0

Copyright © 2021 QualityNet Foundation.
All Rights Reserved.