Now Reading
Διατροφή & Κυκλική Οικονομία Πρόγραμμα Win-Now
εκπαιδευτικό υλικό για την ανακύκλωση

Διατροφή & Κυκλική Οικονομία Πρόγραμμα Win-Now

  • https://www.ellenmacarthurfoundation.org/explore (2017) * Ανακτήθηκε: 2020

winnowΚάθε χρόνο οι βιομηχανίες εστίασης χάνουν 100 δις δολάρια εξαιτίας της υπερπαραγωγής προϊόντων που εν τέλη δεν καταναλώνονται. Σύμφωνα με το Helen Macarthur foundation τα απόβλητα των τροφίμων μπορούν να ελαχιστοποιηθούν ή να αποτελούν την πρώτη ύλη για την έναρξη ενός νέου κύκλου.

Στόχος του προγράμματος WINNOW είναι η συλλογή δεδομένων σχετικά με τα απόβλητα τροφίμων των εστιατορίων με σκοπό την καλύτερη λήψη αποφάσεων τόσο στην προετοιμασία του φαγητού όσο και στην ευαισθητοποίηση του προσωπικού. Ως αποτέλεσμα, των εστιατορίων που ακολουθούν αυτή τη πρακτική είναι η μείωση των αποβλήτων των τροφίμων κατά 40-70%, ενώ παράλληλα οδηγούνται σε αυξημένα κέρδη, 50% και μειώνουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα, καθώς περιορίζουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Σύμφωνα με τον David Jackson, επικεφαλής του τμήματος Marketing του WINNOW, ένα από τα σημαντικότερα οφέλη είναι πως οι επιχειρήσεις μπορούν να δηλώσουν δημόσια την επιτυχή μείωση των απορριμμάτων των τροφίμων. Η εταιρία ΙΚΕΑ για παράδειγμα η οποία παράγει 650 εκατομμύρια γεύματα ετησίως, στοχεύει στη μείωση των αποβλήτων τροφίμων κατά 50% μέχρι τα τέλη του 2020.

περιβάλλον

Πως σου φάνηκε;
Αδιάφορο
1
Ενδιαφέρον
0
Κατανοητό
0
Όχι πολύ καλό
0
Τέλειο
3

Copyright © 2021 QualityNet Foundation.
All Rights Reserved.