Now Reading
Ανακύκλωση αλουμινίου
περιβάλλον

Ανακύκλωση αλουμινίου

Το αλουμίνιο δικαίως χαρακτηρίζεται ως το πράσινο μέταλλο, αφού η ανακύκλωσή του επιτρέπει την εξοικονόμηση του 95% της ενέργειας που απαιτείται για την παραγωγή του από πρώτες ύλες.

Το αλουμίνιο είναι ένα από τα δημοφιλέστερα ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ η ανακύκλωσή του προσφέρει οφέλη για το Περιβάλλον, την οικονομία αλλά και την ποιότητα της ζωής μας.

Το αλουμίνιο μετά την επαναχύτευσή του δε χάνει τις χημικές ιδιότητες του, έτσι μπορεί να ανακυκλώνεται συνεχώς, χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στη σύσταση του προϊόντος που περιλαμβάνει. Επίσης έχει την ιδιότητα να προστατεύει το περιεχόμενό του από εξωγενείς παράγοντες (φως, θερμοκρασία, υγρασία κ.λπ.) και να μένει αναλλοίωτο από τις περισσότερες χημικές ουσίες, μιας και δεν έχει τοξικότητα.

Τέλος, το αλουμίνιο είναι ένα υλικό που, επειδή είναι ελαφρύ, ανοξείδωτο, ανθεκτικό και εύκολο στην κατεργασία, τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει έδαφος στην αγορά. Χρησιμοποιείται σε συσκευασίες ποτών και άλλων προϊόντων, σε οικοδομικά υλικά, σε μεταφορές, σε οικιακό εξοπλισμό, σε μηχανολογικές και τεχνολογικές εφαρμογές.

Αν όλοι δεν προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, την αφύπνιση αλλά και την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή του κοινού, κανένα πρόγραμμα και καμία ενέργεια δε θα μπορέσει να αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Πως σου φάνηκε;
Αδιάφορο
0
Ενδιαφέρον
3
Κατανοητό
0
Όχι πολύ καλό
1
Τέλειο
1

Copyright © 2021 QualityNet Foundation.
All Rights Reserved.